penapis air coway villaem

 

 

Penapis air coway villaem ini sebenarnya sesuai untuk pengguna daripada 1~7 orang. Kiranya untuk individu, family kecil dan sederhana besar sahaja. Ini kerana kalau anda lihat kepada spesifikasi di atas, jumlah tangki air dalam satu-satu masa ialah:

  • Tangki Utama (suhu bilik) = 6.4 liter
  • Tangki 2 (suhu sejuk) = 3.7 liter
  • Tangki 3 (suhu panas) = 1.2 liter

Tangki air ni tidaklah terlalu kecil dan tidak terlalu besar. Oleh sebab itulah, saya rekemen terus model ini jika anda atau family anda sehingga 7 orang; dewasa + kanak-kanak. Ianya model yang sungguh praktikal.

Oh ya tentu anda tertanya-tanya sama ada air masuk ke mesin kena isi sendiri ke macam mana. Jawapannya…air automatik masuk ke tangki utama bilamana tangki air utama berkurang ke paras sensor. Penyambungan yang dibuat adalah terus ke paip air sinki atau mana-mana paip yang sesuai melalui tiub getah berwarna oren. Air masuk menandakan proses ‘pembersihan’ air sedang berjalan. Bila tangki penuh, proses ‘pembersihan’ air akan stop automatik juga, dan air buangan yang keluar dari tiub biru pun akan stop juga.

Senang kan? Tak ada masalah dah untuk mendapatkan air bersih secara unlimited setiap hari. Jimat masa, tenaga & wang ringgit. Eco friendly lagi sebab tak ada buang apa-apa botol plastik pun.

 

 

Untuk pengetahuan anda, proses ‘pembersihan’ air coway villaem menggunakan teknologi REVERSE OSMOSIS atau singkatannya RO. Teknologi ini diperakui mampu menyingkirkan segala bahan-bahan asing yang merbahaya yang ada didalam air. Ini kerana tapisan RO adalah sangat halus iaitu sehalus 0.0001mikron. Jadi anda akan menikmati bekalan air minuman yang sangat-sangat bersih yang bebas daripada virus, bakteria dan yang paling utama bebas logam berat.

 

Tonton video penerangan kenapa anda patut pilih teknologi RO ini di sini

Ciri-ciri unik ini hanya ada pada penapis air coway villaem sahaja tau. Memang best ciri-ciri ini, dapat mempercepat lagi kerja didapur terutamna yang ada baby atau anak-anak yang menyusu. Ciri-ciri tersebut adalah:

  • Suhu panas boleh diubah-ubah diantara suhu paling panas 97 ke suhu paling suam 45 dengan hanya memusing tombol ke posisi panas tahap mana anda nak. Ada ‘Child Lock’ untuk keselamatan anak-anak. Untuk buat susu botol, pusing sahaja tombol ke paras Warm.
pusing tombol ikut panas mana anda nak
  • Suhu sejuk juga boleh diubah-ubah diantara suhu paling sejuk 4 ke suhu persekitaran/bilik. Sama juga hanya pusing tombol ikut sejuk mana ada nak. Jika nak minum air suhu biasa, pusing tombol ke paling bawah, Ambient.
pusing tombol ikut sejuk mana anda nak

 

  • Mood Lamp yang akan menyala secara automatik bilamana persekitaran menjadi gelap. Lampu cukup terang untuk anda mengambil air pada waktu malam/gelap,

 

Macam mana best dan canggih tak penapis air coway villaem ini. Saya ulangi sekali lagi ciri-ciri villaem; (i) Tangki air besar (ii) Sistem RO (iii) Suhu boleh ubah-ubah automatik, tak perlu campur-campur manual lagi (iv) Ada Mood Lamp bila malam/gelap dan of kos la lulus SIRIM &ada sijil HALAL. Brand coway pula brand yang dah lama bertapak di Malaysia sejak 2006 lagi.

Jadi, jika anda atau family anda seramai 1 ~ 7 orang, terus order model ni VILLAEM. Sekarang ada 3 promosi yang sah dari sekarang sehingga 20 disember 2017 sahaja iaitu:

  1. Cash (normal): Rm3800 dan anda dapat 2-tahun servis.
  2. Cash (10% diskaun): Rm3420 tapi anda dapat 1-tahun sahaja servis.
  3. Sewa beli (promosi hebat ni): Permulaan cuma Rm125. Normal Rm325, jimat Rm200. Selepas tu bulanan Rm125 sebulan selama 3~5 tahun bermula bulan Februari 2018. Servis percuma/termasuk sepanjang tempoh sewa.

Oklah, saya rasa cukup info-info penting tentang penapis air coway villaem. Persoalan atau tempahan, boleh set temujanji ditempat anda sendiri dengan agen coway yang paling dekat dengan lokasi anda nak berjumpa. KLIK logo REKEMEN di bawah.

 

Terima Kasih. Jumpa lagi.



p/s: Jika anda berada di luar kawasan di atas dan perlukan agen/bisnes berdekatan, klik logo REKEMEN di bawah + pilih kawasan anda.